21.02.17

Вимога до кухаря- фахівця!

Сучасний працівник ресторанного господарства повинен мати високий рівень теоретично - засвоєних  знань та професійної підготовки, уміти застосовувати їх у повсякденній роботі, а також володіти прогресивною технологією і новою технікою. Неабияке значення мають також особисті якості кожного працівника. Він повинен вміти спілкуватися з людьми, бути ввічливим, терплячим, витриманим, уміти обслужити споживача на професійному рівні. Ці якості визначають спроможність людини працювати у сфері обслуговування в ринкових умовах.
Працівники підприємств харчування повинні добре розбиратися в хімічному складі харчових продуктів, розуміти перетворення, які відбуваються під час їх кулінарної обробки. Без знань санітарних правил обробки і зберігання продуктів, реалізації страв не можна забезпечити профілактику харчових отруєнь та інфекцій. Технологія приготування їжі тісно пов’язана з фізіологією харчування. Більшість продуктів піддаються кулінарній обробці і від того, як правильно вона буде здійснена, залежить засвоєння харчових продуктів організмом, збереження в них поживних речовин, а відповідно – і здоров’я людини. Знання фізики допоможе розібратися в принципах будови й експлуатації різних машин, обладнання, апаратів, які дедалі в більшій кількості надходять на підприємства цієї галузі.
Якість готової їжі переважно залежить від якості сировини. Тому технологія приготування їжі має тісний зв'язок з товарознавством харчових продуктів. Більшість спеціалістів підприємств харчування виконують різні розрахунки. Наприклад, кухар розраховує необхідну кількість сировини і вихід готової продукції, виходячи з норм витрат і кількості страв. Отже, для високої продуктивності праці необхідні знання з організації виробництва і обслуговування, психології і етики спілкування.
Наука не стоїть на місці! Так само і професїї! Кожен днь з'являються нові тенденції, віяння, мода, смаки та переваги. Для того, щоб користуватися попитом, необхідно і самому розвиватися разом з оточуючим світом!

Немає коментарів:

Дописати коментар